Skip to content

Zo werken wij

U bent van harte welkom

Tulp Medisch Centrum staat voor u klaar met aandacht, advies en chirurgische behandelingen. Onze ervaren specialisten luisteren eerst aandachtig naar uw verhaal en vertellen eerlijk en realistisch wat ze voor u kunnen doen.

Stap 1
Verwijzing door uw huisarts of op eigen initiatief
Vaak ontdekt uw huisarts samen met u de chirurgische aandoening waar wij u mee kunnen helpen. Ook als de diagnose niet helemaal duidelijk is bent u bij ons welkom, dan kunnen onze specialisten meedenken en u en uw huisarts advies geven.

Om in aanmerking te komen voor vergoeding door uw zorgverzekeraar heeft u altijd een verwijzing nodig van een arts. Maar u bent ook zonder verwijzing welkom bij Tulp Medisch Centrum. In dat geval betaalt u vaak de medische kosten zelf. Kiest u daarvoor? Dan kunt u zelf direct een afspraak maken bij de desbetreffende specialist.
1
Stap 1
Stap 2
Telefonische intake
Zodra uw verwijzing bij ons binnen is, nemen wij binnen 24 uur contact met u op. Tijdens dit telefoongesprek stellen wij u enkele vragen zodat wij uw behandelingstraject zo efficiënt mogelijk kunnen plannen. Wij zorgen ervoor dat u op korte termijn, vaak binnen één week, bij de juiste specialist een afspraak krijgt.
2
Stap 2
Stap 3
Eerste afspraak bij de chirurg
Tijdens uw kennismakingsgesprek ziet u de chirurg die u later ook gaat behandelen. U bespreekt samen uw klacht en kunt alle vragen stellen. De chirurg kan u precies uitleggen welke behandelingen mogelijk en voor u het meest geschikt zijn. U krijgt eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s en het herstel. Soms adviseert de chirurg juist om niet te opereren, bijvoorbeeld bij geringe klachten of te grote risico’s. Alle kleine behandelingen kunnen vaak aansluitend, tijdens dezelfde afspraak al, verricht worden. De operaties onder narcose worden in overleg met u op korte termijn gepland.
3
Stap 3
Stap 4
De behandeling
Voor u kan elke behandeling, hoe klein ook, spannend zijn. Voor onze ervaren chirurgen is het allang niet meer spannend maar wij begrijpen uw gevoel heel goed. Daarom doen we er alles aan om het u zo comfortabel mogelijk te maken. We werken volgens de strengste veiligheidsnormen en hebben aandacht voor de kleinste details. Zo kunt u met een gerust gevoel uw behandeling ondergaan. Of u nu komt voor een vetbult, aambeien, sterilisatie of voor een liesbreukoperatie: u bent altijd in goede handen.
4
Stap 4