Skip to content

BEHANDELING

Poliklinische kleine operaties

Het verwijderen van afwijkingen in of bij de huid en kleine operaties zoals een ingegroeide teennagel.

Zwellingen bij de huid zoals een lipoom (vetbult), talgkliercyste of ganglion.

Goedaardige zwellingen komen heel regelmatig voor op of onder de huid. De chirurgen van Tulp Medisch Centrum kunnen deze afwijkingen tijdens een kleine operatie op de polikliniek verwijderen. De meest voorkomende goedaardige zwellingen zijn:
Behandeling van een kleine zwelling van de huid in Tulp Medisch Centrum vindt plaats op de poliklinische operatiekamer. Het voordeel van een poliklinische operatie is dat u kort na de behandeling weer naar huis kunt.

Tulp Medisch Centrum is gespecialiseerd in deze behandelingen, u wordt bij ons (in tegenstelling tot veel ziekenhuizen) alleen door ervaren chirurgen behandeld.

Ingegroeide teennagel (unguis incarnatus)

Een ingegroeide teennagel komt meestal voor bij uw grote teen. De binnen- of buitenrand van uw teennagel is dan in uw huid gegroeid. Dit kan irritatie, pijn of een ontsteking veroorzaken. Waarom uw teennagel ingroeit is niet met zekerheid te zeggen. Het kan komen doordat u de hoeken van uw nagel te kort heeft afgeknipt. Maar ook door de bouw van uw teen, of het soort schoenen dat u draagt.

Afhankelijk van de ernst van het ingroeien van de nagelrand is een versmalling van de nagelrand en soms ook de wortel nodig. In sommige gevallen moet de nagel in zijn geheel of gedeeltelijk worden verwijderd. Tijdens deze ingrepen wordt u plaatselijk verdoofd.
Behandeling van een ingegroeide teennagel in Tulp Medisch Centrum vindt plaats op de poliklinische operatiekamer. Het voordeel van een poliklinische operatie is dat u kort na de behandeling weer naar huis kunt.

Tulp Medisch Centrum is gespecialiseerd in deze behandelingen, u wordt bij ons (in tegenstelling tot veel ziekenhuizen) alleen door ervaren chirurgen behandeld.