Skip to content

Over ons

Ons doel

Tulp Medisch Centrum is volledig gefocust op het leveren van de best mogelijke chirurgische zorg als het gaat om niet ingewikkelde maar veel voorkomende aandoeningen. Voor deze aandoeningen zijn er vaak lange wachttijden in de reguliere ziekenhuizen, die zich steeds meer op complexe zorg moeten focussen. Ook voelen patiënten en zorgverleners zich toenemend een nummer in plaats van een individu. Daarom bieden wij onze vergoede, chirurgische zorg, met de best mogelijke ervaring voor onze patiënten, door gemotiveerde en ervaren zorgverleners in een kleinschalige setting.

Onze belofte

Wij willen een oplossing bieden voor veel voorkomende chirurgische problemen en daarnaast ook een partner zijn voor de huisarts die de diagnose stelt. Wij lossen vervolgens zonder stress, zo goed en efficiënt mogelijk het probleem op.

Wat kunt u van ons verwachten:

Ons team

Bij Tulp Medisch Centrum werken meerdere zorgprofessionals waaronder doktersassistenten, verpleegkundigen en chirurgen. Onze managers hebben ook een achtergrond in de zorg zodat zij de behoeften goed begrijpen. Onze collega’s van de schoonmaak zorgen dat alles er piekfijn uitziet en u in een schone en fijne omgeving wordt geholpen.

U zult merken dat wij niet alleen goed zorgen voor onze patiënten maar ook voor “onze mensen”. Wij geloven dat alleen een tevreden medewerker, verpleegkundige of arts de beste zorg levert voor de patiënt.

Medisch specialisten

De chirurgen van Tulp Medisch Centrum hebben uitgebreide ervaring en zijn gespecialiseerd op hun vakgebied. Deze ervaring zien we terug in het geringe aantal complicaties in combinatie met het efficiënt oplossen van medische problemen.

Naast goed kunnen opereren vinden wij heldere en vriendelijke communicatie zeer belangrijk. Onze artsen maken dit waar en hebben bewust gekozen voor het werken in onze  kleinschalige setting met een fijne sfeer. 

Specialist van Tulp Medisch Centrum

De heer Drs. L.U. Biter

Chirurg
Specialist van Tulp Medisch Centrum

Mevrouw Dr. J.H. van Dam

Chirurg
Specialist van Tulp Medisch Centrum

De heer Dr. K. de Leur

Chirurg

Onze oprichter

Tulp Medisch Centrum is in 2021 opgericht door Ulas Biter, die jarenlange ervaring heeft als stafchirurg in topklinische ziekenhuizen. Na het afronden van zijn opleiding tot algemeen chirurg in de Rotterdamse regio, heeft hij zich verder gespecialiseerd in complexe kijkoperaties van de buik waar hij duizenden van heeft uitgevoerd.

Naast bestuurlijke functies van chirurgische wetenschappelijke verenigingen in binnen- en buitenland, heeft hij uitgebreide interesse in het organiseren van medische opleidingen en wetenschappelijk onderzoek. Het laatste heeft geleid tot tientallen publicaties over verschillende chirurgische aandoeningen, in gerenommeerde internationale tijdschriften.

Specialist van Tulp Medisch Centrum

De visie achter Tulp Medisch Centrum in zijn eigen woorden:

“In de jaren waarin ik met veel plezier en passie in grote ziekenhuizen heb gewerkt, zag ik geleidelijk de zorg veranderen. De zorgvraag neemt steeds verder toe en wordt complexer. De reguliere ziekenhuizen staan onder grote druk en dat vertaalt zich in druk op de zorgverleners en lange wachtlijsten voor patiënten. Dat geeft onvrede bij alle betrokkenen. De coronapandemie heeft het probleem nog duidelijker gemaakt. De ziekenhuizen hebben hun handen vol aan spoed en complexe zorg. In kleinschalige focuscentra, zoals Tulp Medisch Centrum is zorg juist heel efficiënt te organiseren, zodat wij veel mensen kunnen helpen zonder lange wachtlijsten. Ook de sfeer profiteert van de kleinschaligheid. Het is minder stressvol voor de patiënt, maar ook voor ons als zorgverleners. Zo bieden we gezamenlijk met de huisarts en de reguliere ziekenhuizen de juiste zorg op de juiste plaats.