BEHANDELING
Proctologie
Aambeien en andere anale klachten.

Anale klachten
Proctologie is een medische term voor klachten en aandoeningen rondom de anus. Meestal gaat het om aambeien maar ook fistels, fissuren of huidflapjes kunnen irritante klachten rondom de anus veroorzaken.
Het is een onderwerp waar mensen niet snel over praten maar ongeveer 3,4 miljoen Nederlanders hebben anale klachten zoals jeuk, bloedverlies, vochtverlies of uitpuilende aambeien. Anale klachten kunnen het dagelijks leven flink verstoren maar mensen gaan vaak door schaamte niet snel naar een arts.

De chirurgen van Tulp Medisch Centrum hebben uitgebreide ervaring in proctologie. Deze ervaring vertaalt zich in zeer goede resultaten na de behandeling. Naast kennis en ervaring vinden wij heldere en vriendelijke communicatie belangrijk. Onze zorgverleners maken dit waar en hebben bewust gekozen voor het werken in onze stress verlagende, kleinschalige sfeer.
Uw behandeling in stappen
Tijdens uw eerste bezoek nemen onze specialisten ruim de tijd om uw klachten in kaart te brengen en zullen u vragen stellen over uw gezondheid en medische achtergrond.
1
Vervolgens zal er een uitwendig en inwendig onderzoek volgen. Dit laatste gebeurt voorzichtig met de vinger en met een kleine kijker (proctoscoop). Bij ons wordt u discreet behandeld en staat uw privacy voorop.
2
Direct na het onderzoek krijgt u de uitslagen en volgt een voorstel voor de juiste behandeling. Bijna altijd is het mogelijk om de behandeling direct tijdens uw eerste bezoek uit te voeren.
3
Wij streven ernaar om uw afspraken altijd bij dezelfde proctoloog te laten zijn. Ook bij een eventuele operatie voert uw eigen proctoloog de operatie uit en doet tevens de nazorg. Aangezien wij geen opleidingsziekenhuis zijn, wordt u niet gezien door coassistenten of artsen die opgeleid worden.
Tulp Medisch Centrum beschikt over de beste behandelmethodes van anale klachten en we besteden veel aandacht aan comfort, privacy en pijnstilling. Een behandeling wordt bij medische indicatie vergoed door uw ziektekostenverzekeraar.
Voorbereiding
In principe hoeft u niets mee te nemen naar uw eerste bezoek behalve uw identiteitsbewijs en verzekeringspas. Wanneer u kort voor het onderzoek nog naar het toilet geweest bent, is de endeldarm meestal leeg en kan het onderzoek zonder problemen plaatsvinden. Soms kan het nodig zijn om een klysma te gebruiken om de endeldarm te legen. U krijgt dan een flesje met klysmavloeistof van ons dat u zelf op het toilet kunt gebruiken.
Tijdens uw bezoek zullen wij al uw vragen beantwoorden en krijgt u aanvullende informatie mee die past bij uw situatie.